Tuloksia

Politiikka on ryhmätyötä. Kukaan ei voi saada yksinään mitään aikaan. Tarvitaan kuitenkin aina joku käynnistämään parannukset ja pitämään ne liikkeessä.

Äänestäjillä on oikeus odottaa tuloksia. Kansanedustajasta pitää olla hyötyä. Siksi olen iloinen aikaansaannoksistani: moni ajamistani asioista on tuottanut konkreettisesti tulosta. Tällä sivulla on esitelty joitakin niistä.

Tulosten saamiseksi on paiskittava töitä jatkuvasti ja hyväksyttävä, että kaikista hankkeista vain osa voi edistyä.

On lukuisia hankkeita, joiden edistämisessä olen ollut avainroolissa. Sen lisäksi on vielä paljon asioita, joiden eteen pitää edelleen jatkaa työntekoa.

Varhaiskasvatuslaki

Tekemäni toimenpidealoite päivähoitoa koskevan lainsäädännön uudistamiseksi on lopulta päässyt maaliin. Uusi varhaiskasvatuslaki astui voimaan 1.9.2018.

 

 

Äitiyspakkaus adoptioperheille

Aikaisemmin adoptioperheet saivat äityspakkauksen käyttöönsä vasta sitten, kun perheet olivat jo palanneet lapsen kanssa Suomeen. Tein lakialoitteen, jonka mukaan äitiysavustuksen voi saada jo siinä vaiheessa, kun lapsi on nimetty adoptioperheelle.  Äitiysavustuslakia muutettiin ehdotukseni mukaan ja nyt äitiyspakkauksen saa heti, kun sitä tarvitaan.

 

Kantatie 51 moottoritieksi

Suomen tiheimmin liikennöity kaksikaistainen tie oli koko läntisen Uudenmaan ongelma. Ruuhkat olivat loputtomia, kolaritiheys kaksinkertainen muihin vastaaviin teihin verrattuna.

Tein ensimmäisen aloitteen hankkeen puolesta 1999. Sen jälkeen en antanut periksi, vaikka hallitukset ja ministerit vaihtuivat. Minua alettiin jo kutsua ”rouva 51”:ksi.

Sitkeys palkittiin. Korjauksen toteutus aloitettiin vuoden 2010 alussa ja valmista syntyi vuonna 2013.

 

Lukiolaki

Tein yhdessä kansanedustaja Timo Heinosen kanssa vuonna 2013 Kokoomuksen eduskuntaryhmän vision tulevaisuuden lukiosta.  Eduskunta hyväksyi hallituksen esityksen uudeksi lukiolaiksi 21.6.2018. Laajalti kiitetty laki toteuttaa suuren osan hahmottelemistamme visioista.

 

Auton luvaton käyttöönotto varkaudeksi

Tein rikoslakialoitteen auton luvattoman käyttöönoton muuttamisesta varkaudeksi. Aloite sain paitsi vahvan julkisen mielipiteen tuen, myös eduskunnan hyväksynnän. Nykyään autovarkaus käsitellään sellaisena kuin se on, aitona varkautena.

 

Alkolukon käyttöönotto rattijuoppouden torjuntaan

Tutkitusti tehokkain keino torjua rattijuopumuksia on alkolukon käyttö. Enemmistö kansanedustajista tuki aloitettani alkolukon kokeilemisesta. Nyt alkolukon teho on todettu ja sen käyttöaluetta on jatkuvasti laajennettu.