Raija

Olen Raija Elina Vahasalo (os. Rautanen). Olen syntynyt Satakunnan Huittisissa, tarkemmin Lauttakylässä.

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen lähdin Turun yliopistoon opiskelemaan kasvatustiedettä ja matematiikkaa. Matematiikka jäi analyysin kurssiin, kasvatustieteessä päädyin maisteriksi ja sain opettajan pätevyyden.

Pro gradu -työni tein metakognitiosta: Mitä oppilas tietää siitä, mitä hän tietää? Edelleen hyvin kiinnostava ja ajankohtainen aihe.

Menin naimisiin ”high school sweetheartini” kanssa vuonna 1984. Se toi minut ensin Helsinkiin ja sieltä 1985 Kirkkonummelle, jonne perustimme perheemme. Aikuinen tyttäreni on jo naimisissa ja asuu myös Kirkkonummella.

Paikallispolitiikkaan minut saatiin houkuteltua vuonna 1993. Sen jälkeen parannettavia asioita on löytynyt niin maakunnan kuin valtakunnan tasolta.

Kokoomuksen kansanedustajana Uudeltamaalta olen toiminut vuodesta 1999 vuoteen 2015 ja jälleen 10.4.2018 eteenpäin. Koko eduskunta-aikani olen toiminut sivistysvaliokunnassa, puolet siitä sen puheenjohtajana. Lisäksi olen ollut mm sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, työ- ja tasa-arvoasiain valiokunnassa ja eduskunnan puhemiesneuvostossa.

Järjestötyö on minulle tärkeää. Siksi olen toiminut aktiivisesti eri järjestöissä, jotka liittyvät urheiluun, liikuntaan, terveyden edistämiseen ja kulttuuriin.

Siviilivirassa olen toiminut Gesterbyn koulun rehtorina. Koulu on rakennuksena jo vanha, mutta opettajat ja koulun henki loistavia.

Paikallisessa politiikassa olen kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja ja kunnanvaltuutettu.