Vahasalo ja Sarkomaa: Hyvä perusopetus ei ole koskaan ollut itsestäänselvyys

Tieto oppimistulosten laskevasta trendistä ei ole uutinen, sanovat kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.) ja kansanedustaja, opetushallituksen johtokunnan puheenjohtaja Sari Sarkomaa (kok.).

– Tärkein oivallus tuoreesta Pisa-tutkimuksesta on se, että laadukas perusopetus ei ole itsestäänselvyys. Peruskoulumme laatu on aina perustunut koulutuksen arvostukseen ja jatkuvaan kehittämiseen, Raija Vahasalo ja Sari Sarkomaakommentoivat tuoreita Pisa-tuloksia.

Heidän mukaansa äkkiväärille johtopäätöksille ei ole tarvetta.

– Pääosin perusopetuksessamme on paljon hyvää, jonka perustalle voimme uudistamistyön rakentaa.

Sarkomaa ja Vahasalo muistuttavat, että huolestuttavaan oppimistulosten laskuun vastattiin aloittamalla Perusopetus paremmaksi hanke (Pop-ohjelma) viime hallituskauden alussa. Pop-ohjelman tavoitteena on edistää perusopetuksen laatua ja erityisesti pienentää ryhmäkokoja.

– Pop-hanke aloitettiin juuri siksi, että näimme heikkenevät oppimistulokset. Perusopetus nostettiin painopisteeksi. Hyvä perusopetus ei ole itsestäänselvyys. Hyvät oppimistulokset on lunastettava joka päivä luokkahuoneessa, kansanedustajat sanovat. [..]

Lue lisää: Verkkouutiset 3.12.2013

Leave a Reply