Toivo voitti

Eri puolueissa on vaalien jälkeen lähdetty hakemaan syyllisiä ja sankareita. Etenkin syyllisten löytäminen näyttää olevan tärkeää. Mukavinta olisi, jos sormella voisi osoittaa mainostoimistoa tai jotakin muuta ulkopuolista ja ärähtää: pilasit meidän hyvät vaalit.

* * * * *

Itse en pitänyt minkään puolueen TV-mainoksista.  Eniten vaivaa oli nähty SAK:n jo ennen esittämistään hyllytetyssä spotissa, mutta senkin käsikirjoitus oli kaivautunut esihistoriaan, torppariaikaan asti. Demarien mainoksissa haluttiin luoda vastakkainasettelua ja leimata ne muut pahoiksi. Taisi vain käydä niin, että äänestäjät olivat fiksumpia kuin mainokset.

* * * * *

Sopivasti kaikki ahdistuneet mainokset vertautuvat kertomukseen Pandoran lippaasta, jonka Zeus loi rangaistakseen ihmiskuntaa. Kun Pandora avasi lippaan, kaikki maailman vitsaukset pääsivät lippaasta karkuun ja ihmisten kiusaksi. Lippaaseen jäi jäljelle vain toivo. Toivo paremmasta saa ihmiset jaksamaan, ponnistelemaan paremman maailman puolesta. Voittaja vaaleissa oli Kokoomus, jonka vahvin lupaus sisälsi toivon.

* * * * *

Nyt käynnistymässä ovat hallitusneuvottelut. Tulevan hallituksen kokoonpano lienee jo kaikille selvä – ja sen näkee myös eduskunnassa hyvin siitä, millaisiksi vapaamuotoiset ruoka- ja kahviseurueet muodostuvat. Tulevat hallituspuolueet viihtyvät toiveikkaasti hyvin yhdessä.

* * * * *

Myös pääsiäisen ydinsanoma on toivo. Elämä voittaa kuoleman, kevät voittaa talven. Siksi koristelemme kotimme rairuoholla, kukkivilla pajunvitsoilla ja uuden elämän sisälleen kätkevillä kananmunilla.

Hyvää ja toiveikasta pääsiäistä kaikille Kirkkonummen Sanomien lukijoille!

Raija Vahasalo
Kansanedustaja, kok.
raija.vahasalo@eduskunta.fi
Kolumni / Kirkkonummen Sanomat 4.4.2007

Leave a Reply