Terve järki voitti digiboksiasiassa

Yleisradio on ilmoittanut uudesta pehmeämmästä linjauksestaan digi-TV:n suhteen. Tähän asti Yle on vastustanut jyrkästi TV-lähetysten muuntamista analogisiksi keskusdigibokseissa. Ainona pehmennyksenä muunnos on sallittu sairaaloille.

Kansanedustaja Raija Vahasalo (kok) on kirjallisissa kysymyksissään kyseenalaistanut Ylen tähänastisen jyrkän kannan lainmukaisuuden. Nyt Yle on lieventänyt kantaansa kysymysten perustelujen mukaisesti ja ilmoittanut, että esimerkiksi taloyhtiö voi muuntaa digitaalilähetykset keskusdigibokseissa analogiseen muotoon ja välittää sen halukkaille analogialähetysten loppumisen jälkeen, kunhan myös digilähetykset ovat saatavilla verkossa.

“Tämä on merkittävä voitto, mutta se olisi voinut tulla jo aiemmin”, sanoo Vahasalo ja korostaa sitä, että tarpeettoman varhainen siirtyminen puhtaaseen digitaalitekniikkaan merkitsee esimerkiksi kouluille ylimääräistä 20 miljoonan euron rahanmenoa. Uuden ja järkevän kannan mukaisesti siirtyminen digitekniikkaan voidaan tehdä laitteiden normaalin käyttöiän puitteissa, eikä kertarysäyksellä.

Plussaa ja kiitosta siis YLE:lle järjen voitosta (+) !

Kirkkonummen Sanomat 4.4.2007

Leave a Reply