Teoston vaalipaneeli: Panostukset luovaan talouteen synnyttävät kasvua ja työpaikkoja

Teosto järjesti lauantaina 14.3. luovien alojen kysymyksiin keskittyvän vaalipaneelin yhdessä Helsingin Akateemisen kirjakaupan kanssa. Luovan alan kannalta eduskuntavaaleissa on kolme teemaa ylitse muiden: digitaalisuus, työ ja kulttuuri.

Eduskuntavaalien alla pidetyssä paneelissa musiikintekijöille ja -kustantajille tärkeistä kysymyksistä keskustelivat Antti Kaikkonen (kesk.), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.), Sampo Terho (ps), Päivi Lipponen (sdp) ja Raija Vahasalo (kok). Keskustelua moderoi Yleisradion toimittaja Jussi-Pekka Rantanen.

Vaalipanelistit Jukka-Pekka Rantasen ja yleisön tentattavina. (Kuva: Teosto. Linkitetty www.amusa.fi)

Tukea musiikintekijöiden verokannustimille

Tulevissa vaaleissa keskustelua hallitsevat talous ja työllisyys. Nämä teemat ovat tärkeitä myös luovan työn tekijöille. Eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo toi esille alojen merkittävyyttä työllisyyden kannalta.

”Luovat alat työllistävät jo nykyisellään yli 100 000 suomalaista. Luovilla ja kulttuurialoilla työskentelevien toimintaedellytyksistä on huolehdittava, sillä näillä aloilla on erinomaiset kasvumahdollisuudet,” sanoi Vahasalo. [..]

Lue lisää: www.amusa.fi 14.3.2015

Leave a Reply