Suomesta piraattipalvelujen turvasatama? Nettilataamisesta riideltiin eduskunnassa

Kansalaisaloitteen alullepanijat haluavat laittaa stopin kansalaisten kohtaamille “oikeusmurhille” ja yksityishenkilöiden “jahtaamiselle”.

Eduskunnan sivistysvaliokunta keskusteli tiistaina Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteesta. Toinen eduskuntaan tuotu kansalaisaloite keräsi vajaat 52 000 kannatusilmoitusta.

Aloitteen vastustajien mukaan kansalaisaloitteella muun muassa helpotetaan piratismia ja poljetaan kotimaisten kulttuurin tuottajien tekijänoikeuksia. [..]

Kansalaisaloitteen käsittelyä valiokunnassa monimutkaistaa se, että opetus- ja kulttuuriministeriössä on parhaillaan valmisteltavana tekijänoikeuksia koskeva lakipaketti. Lakiesityksen lausuntokierros on ohi, ja hallituksen esitys on tulossa eduskuntaan vielä ennen eduskunnan kesätaukoa.

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalon (kok.) mukaan kansalaisaloite käsitellään asianmukaisesti, mutta erillään hallituksen tulevasta esityksestä. Valiokunta voi tehdä kansalaisaloitteen pohjalta mietinnön, mikä tarkoittaa asian viemistä täysistunnon äänestykseen. Mietintö voi olla joko hyväksyvä tai hylkäävä.

– Sitä ei ole vielä päätetty, että miten jatketaan. Varmasti joitain asiantuntijakuulemisia vielä järjestetään, Vahasalo sanoo Verkkouutisille.

Julkisen kuulemisen perusteella suurin osa valiokunnan jäsenistä vastustaa kansalaisaloitetta. Vahasalo ei halua arvioida, millaisen kannan valiokunta ottaa. [..]

Lue lisää: verkkouutiset.fi 13.5.2014

Leave a Reply