Raija Vahasalo perää opetusministeriltä: Mistä säästöt saadaan tehdyksi?

Hallitusohjelmassa päätetty tavoite tehdä Suomesta maailman osaavin kansa on vaarassa karata yhä kauemmaksi esitetyn rahoitus- ja järjestäjäverkkouudistuksen myötä, arvioi kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.).

Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo. (Lehtikuva/Heikki Saukkomaa). Linkitetty Verkkouutisista.

– Säästöt ovat ymmärrettäviä, mutta esitetyt toimenpiteet vaarantavat laadukkaan lukio- ja ammatillisen koulutuksen, toteaa Raija Vahasalo tiedotteessaan.

Valtioneuvoston torstaina antamilla hallituksen esityksillä ehdotetaan toisen asteen koulutuksen järjestäjäverkko- ja rahoitusuudistusta. Kaikkien oppilaitosten pitäisi hakea koulutuksen järjestämislupansa uudestaan.
– Suomalaisissa perheissä ja kunnissa on nyt suuri huoli, mitä kunnan omalle lukiolle tapahtuu. Tämän uudistuksen tuloksena ratkeaa, onko lukion ja ammattikoulun käyminen kotoa käsin jatkossakin mahdollista. Tähän huoleen pitäisi kyetä mahdollisimman pian kertomaan vastaus, Vahasalo toteaa.

Hänen mukaansa myös säästöjen toteuttamistapa on vielä epäselvä.
– Opetusministeri Krista Kiuru (sd.) on luvannut, ettei tämän uudistuksen johdosta lukioiden ja ammattikoulujen verkostoa olla karsimassa, vaan säästöt on tarkoituksena löytää muuta kautta. Hallinnon purkamisella säästöjä ei saada. Tämän vuoksi ministeri Kiurun pitää selventää, mistä nämä säästöt saadaan tehdyksi, Vahasalo vaatii.

Lue lisää: Verkkouutiset 4.12.2014

Leave a Reply