Miten kouluttaa vasemmisto tarpeettomaksi?

Suomalainen koulutusjärjestelmä on viime vuosituhannen menestystarina. Yleinen ja yhtäläinen oikeus sivistyä mahdollisti nousun savupirtistä kristallikruunujen alle Kekkosesta Virtaselle. Suomi on hyödyntänyt maan lahjakkuusreservit yksilöiden ja kansakunnan parhaaksi.

Sivistystason ja vaurauden nousu ovat edistäneet Kokoomusta. Vasemmiston kannattajakunta on kutistunut prosentin osilla vuosi toisensa jälkeen. Vastakkainasettelu on lieventynyt ja ihmiset ovat saaneet paremmat mahdollisuudet olla oman onnensa seppiä.

Ajammeko nyt politiikkaa, joka laventaa yleistä sivistystä ja vaurautta? Vaikka hallitusohjelma ja opetusministeri Sari Sarkomaan johdolla ajetut parannukset entiseen menoon ovat edistysaskeleita, meidän pitää olla kunnianhimoisempia tavoitteissamme. Haluamme taata, että  Kokoomus pysyy edelläkävijänä ja haluamme, että vasemmiston muuttuminen  tarpettomaksi jatkuu.

Työsarkaa on esimerkiksi maahanmuuttajien tehokkaassa integroinnissa yhteiskuntaamme, syrjääntyneisyyden torjumisessa ja peruskoulun Pisa-menestyksen kirkastamisessa korkeakoulujen kampuksille. Myös erään korkeasti koulutetun yritysjohtajan mielipide: ”Meidän pitää laiskojen suomalaisten sijasta kouluttaa yliopistoissamme fiksuja ja ahkeria ecuadorilaisia” kertoo sivistysyliopiston yhdenlaisesta epäonnistumisesta.

Nousevissa Aasian valtioissa on vimmaa ja tahtoa menestyä. Sama tahtotila meidän täytyy päästää irti uutena Forssan julistuksena:”Yleinen koulupakko. Riittävän pieni opetusryhmäkoko, jotta koulusta tulee hyvä kasvu- ja työympäristö…” Muutos, johon voimme uskoa!

Raija Vahasalo
Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja

Leave a Reply