“Lupauksesta päivähoitolain uusimiseksi pidettävä kiinni”

Kokoomuksen kansanedustajat Sari Sarkomaa ja Raija Vahasalo kehottavat hallitusta pitämään ohjelmansa lupauksen, jonka mukaan yli 40 vuotta vanha päivähoitolaki uudistetaan varhaiskasvatuslaiksi.

Sarkomaa ja Vahasalo sanovat järkyttyneensä siitä, että Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) listalta, jossa kerrotaan eduskunnalle tänä keväänä annettavista lakiesityksistä, puuttuu varhaiskasvatuslaki.

– OKM:n Koulutuksen- ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmassa on luvattu tuoda laki eduskunnan käsittelyyn keväällä 2014, joten viivästely syksyyn vaarantaa hallitusohjelmassa luvatun lain säätämisen, kansanedustajat huomauttavat.

Kokoomusedustajat ovat ehdottomia ja vaativat, että lupauksesta uudistaa yli 40 vuotta vanha päivähoitolaki varhaiskasvatuslaiksi ei saa lipsua.

– Eduskunnan on saatava laadukkaasti valmisteltu varhaiskasvatuslakiesitys riittävän ajoissa käsiteltäväkseen, jotta laki saadaan huolella eduskunnan toimesta käsiteltyä. Siksi lakiesityksen tuomisesta eduskuntaan keväällä 2014 ei voi tinkiä, Sarkomaa ja Vahasalo toteavat.

He huomauttavat myös, ettei yli 40 vuotta vanha päivähoitolaki enää kelpaa uuden lain pohjaksi. [..]

Lue lisää: verkkouutiset.fi 7.2.2014

Leave a Reply