Lukioiden ja ammattikoulujen toimilupauudistus kaatui sivistysvaliokunnassa – oppositio riemuitsi

Sivistysvaliokunta ei päässyt sopuun asiasta määräaikaan mennessä.

Eduskunnan sivistysvaliokunta kokouksessa jossa käsitellään koulutusleikkauksia. (Kuva: Martti Kainulainen / Yle. Linkitetty yle.fi)

Hallituksen esitys lukioiden ja ammattikoulujen toimilupien uudistamisesta on kaatunut eduskunnan sivistysvaliokunnassa. Sivistysvaliokunta ei onnistunut saamaan aikaiseksi mietintöä asiasta määräaikaan mennessä.

Sivistysvaliokunnan olisi pitänyt hyväksyä asiasta mietintö tänään maanantaina puoli yhteen mennessä, jotta esitys olisi ehditty käsittelemään eduskunnassa vielä tämän vaalikauden aikana. Aika kuitenkin loppui kesken ja näin ollen hallituksen esitys raukeaa.

Oppositiopuolueet vastustivat lakiesitystä ja pyrkivät kaatamaan sen valiokuntakäsittelyssä. Viivytystaistelun käymistä ei kuitenkaan myönnetty.

– Me emme käyneet viivytystaistelua, vaan me pysäytimme tämän asian, riemuitsi sivistysvaliokunnanjäsen Tuomo Puumala (kesk.) heti valiokunnan kokouksen jälkeen.

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.) ei halunnut suoraan syyttää oppositiota viivyttelystä, mutta huomautti, että valmistava keskustelu oli pitkä.

– Oppositiolla on omat työkalunsa ja puheenjohtajan kädet on tietyssä mielin sidotut tuolla muodollisissa seikoissa, Vahasalo totesi pettyneenä.

Toisen asteen koulutuksen järjestäjiä on Suomessa tällä hetkellä yli 400. Hallituksen esityksen mukaan niiden olisi pitänyt hakea lupia uudestaan lokakuun loppuun mennessä. Uudet luvat olisi jaettu ensi keväänä. Oppositio pelkäsi, että toimilupauudistus olisi merkinnyt useiden oppilaitosten sulkemista. [..]

Lue lisää: Yle.fi 9.3.2015

Leave a Reply