Kokoomus: Hallituksen olisi pitänyt tehdä enemmän

Kansanedustaja Raija Vahasalon (kok) mukaan hallituksen olisi pitänyt tehdä enemmän. (Lehtikuva/TROND H. TROSDAHL). Kuva linkitetty hs.fi.

 

Eduskunta aloitti maanantaina loppurutistuksen saadakseen ensi vuoden talousarvion valmiiksi ennen joulua. Budjetti perustuu kokonaistuotannon 1,2 prosentin kasvuun, vaikka viimeisin Suomen Pankin ennuste povaa Suomelle –0,2 prosentin kasvua ensi vuodelle.

“Tämä ennuste on huolestuttava”, valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok) sanoi esitellessään budjettimietintöä.

Edessä onkin heti alkuvuonna lisäbudjetti, jolla sopeudutaan huononeviin lukuihin. [..]

“Kokoomuksen eduskuntaryhmä on monien suomalaisten kanssa samaa mieltä siitä, että tämän hallituksen olisi pitänyt tehdä enemmän. Myös me olemme pettyneitä siihen, että monia uudistuksia ei ole saatu riittävästi eteenpäin. Kaikkein vaikeinta näyttää olevan työmarkkinoiden ja julkisten palvelurakenteiden uudistaminen”, Raija Vahasalo (kok) sanoi.

Hän oli hyvin maltillinen opposition arvostelija, mutta sitäkin kovemmin hyökkäsi Sdp:n Antti Lindtman. Hän haukkui maan rakoon keskustan varjobudjetin, jossa ei esitetä peruspalvelujen valtionosuuksiin korotusta, vaikka puolue on koko vaalikauden arvostellut valtionosuuksien leikkauksia.

Perussuomalaiset Lindtman haukkui vielä kovemmin. [..]

Lue lisää: HS 15.12.2014

♦ Kuuntele

Leave a Reply