Kokoomuksessa jaetaan ministerinpaikkoja – suosiiko Stubb tukijoitaan?

Kokoomuksen eduskuntaryhmässä monet ovat lähtötelineissä ministerin uraa varten.

Kokoomuksen pitää löytää hallitukseen pari uutta ministeriä, vaikka mitään suurempaa kierrätystä ei harrastettaisikaan. Pääministeriksi siirtyvän Alexander Stubbin tilalle tarvitaan Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri ja europarlamentaarikoksi siirtyvä Henna Virkkusen seuraajaksi kaivataan liikenne- ja kuntaministeriä.

[..]

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo on halutessaan ministerilistan kärjessä. Orpo tosin tuki näyttävästi Jan Vapaavuorta puheenjohtajaksi, mutta Stubb julkisesti toivoi jo puoluekokouksessa Orpoa omaan tiimiinsä.

Mikä ratkaisee

Muina ministeriehdokkaina on mainittu kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Lenita Toivakka ja juuri puolueen varapuheenjohtajaksi valittu Sanni Grahn-Laasonen. Grahn-Laasonen on Stubbin läheinen avustaja ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä, aukeaako ensimmäisen kauden kansanedustajalle ministeriportti.

Kokoomuksen eduskuntaryhmässä on useita kokeneita kansanedustajia, joilla on myös koulutuksensa ja alkuperäisen ammattinsa perusteella erityisosaamista. Ryhmästä kuuluu myös kritiikkiä siitä, miten kokoomuksessa ei enää arvosteta kokemusta ja kompetenssia. Henna Virkkunen valittiin aikoinaan opetusministeriksi ohitse kokeneen rehtorin Raija Vahasalon.

Lue lisää: Iltalehti 16.6.2014

Leave a Reply