Kansanedustaja Vahasalo: Hallituksen digi-TV -tietoisuus ja -asenne puutteellinen

Kansanedustaja Raija Vahasalo (kok) on tyytymätön liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huoviselta saamaansa vastaukseen, joka käsittelee oikeutta välittää digi-TV -signaalia edelleen analogisessa muodossa. Ministeriön mukaan edelleenvälittäminen on kiellettyä, koska analogiseksi muutettuna digitaalinen televisiolähetys lisäpalveluineen ei välity yleisölle alkuperäistä lähetystä vastaavana. Lähetyksestä jäävät pois mm. tekstitysvaihtoehdot, superteksti-tv, sähköinen ohjelmaopas ja interaktiiviset palvelut.

Kansanedustaja Vahasalon mukaan esitetty perustelu on hyvin huteralla pohjalla, sillä suuri osa nykyisin luvallisesti myynnissä olevista digibokseista ei pysty tarjoamaan näitä vaadittuja lisäpalveluita. Lisäksi on olemassa teknisiä ratkaisuja, joilla paikallisessa antenniverkossa voidaan jakaa sekä digi-TV -signaali että nykyisten televisiovastaanottimien tarvitsema analoginen signaali. Tällöin vanhojen televisioiden omistajat voisivat jaktaa julkisen palvelun vastaanottamista myös 31.8.2007 jälkeen ilman, että se estäisi haluttaessa myös digi-TV:n lisäpalveluiden käyttöä.

Vahasalo kysyy nyt uusilla ja tarkennetuilla perusteilla, miten hallitus aikoo selkeyttää asiaa koskevaan lainsäädäntöä. [..]

Kirkkonummen Sanomat 19.11.2006

Leave a Reply