Ilon aiheita

Suomessa kaamos on päättynyt ja aurinko nousee pohjoisimmassakin kylässä. Napakasta pakkasesta huolimatta aurinko lämmittää jo, ainakin ihmismieltä.

*****

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros sujui ennakko-odotuksiakin paremmin. Sauli Niinistö teki hienosti töitä, kuten koko kampanjaväki. Me teimme sen turuilla ja toreilla, kahviloissa ja marketeissa ja yhdessä muiden äänestäjien kanssa äänestyskopeissa. Vaaleissa on nyt reilu toinen kierros. Tämä on demokratiaa ja tämä voi saada ihmiset, etenkin nuoret, kiinnostumaan politiikasta ja vaikuttamaan asioihin. Jokaisella mielipiteellä on merkitystä.

*****

Hotelli Presidentin vaalivalvojaisissa porvariston hillitty charmi oli nupit kaakossa, reilussa hengessä. Kun Sauli Niinistö oli kiittänyt tukijoukkojaan, hän lähes samaan hengenvetoon kiitti Matti Vanhasta suoraselkäisyydestä ja sanojensa takana seisomisesta. Silloin huudettiin Matti-Mattia vähintään yhtä suurella volyymillä kuin hetki sitten oli huudettu Sauli-Saulia.

*****

Nyt keskustan, kristillisten ja rkp:n johtohahmot ovat lähes täydellisesti siirtyneet porvarillisen ehdokkaan taakse. Kansanliikkeen ehdokas Arto Lahti oli upea, kun hän rusetti oikaistuna, vähän ujostellen käveli yhteiselle kokouspaikalle.

*****

Kaduilla ja kahviloissa tapaa hymyileviä ihmisiä, joilla on rinnassaan yhtä aikaa sekä Sauli Niinistön että Matti Vanhasen, Bjarne Kalliksen tai Henrik Laxin rintanapit. Tikkurilan Café Niinistössä Saulin ja Matin julistekuvat seisoivat sovinnossa rinta rinnan, kuten varmasti kaikkialla maassa. Ehkä tämä on myös uuden yhteistyön alku. Hoidamme tämänkin ahkeruudella ja tahdolla.

*****

Ensi viikolla tulee kuluneeksi 50 vuotta Porkkalan palautuksesta. Siitä alkoi Kirkkonummelle uuden kasvun ja rakentamisen aika, koko maalle se antoi uskoa tulevaisuuteen. Meillä on paljon aiheita olla iloinen ja kiitollinen.

Raija Vahasalo
Kansanedustaja
Kolumni KS 22.1.2006

Leave a Reply