Henkilökohtainen liikennevakuutus herättelisi kuljettajaa vastuuseen

Henkilökohtainen liikennevakuutus herättelisi kuljettajaa vastuuseen
Bonukset voisi lunastaa rahana ajouran päätyttyä 

Siirtymistä ajoneuvokohtaisesta liikennevakuutuksesta henkilökohtaiseen on aina silloin tällöin väläytelty välineeksi liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Viimeksi emeritusprofessori ja Liikenneturvan entinen toimitusjohtaja Valde Mikkonen esitti henkilökohtaisten bonusten lunastusta keinoksi luopua vapaaehtoisesti ajo-oikeudesta.
[..]

“Kuljettajathan ne töpeksivät, eivät autot”

Liikennevakuutuskeskuksen liikenneturvallisuusjohtaja Pekka Sulander näkee periaatteessa positiivisena kaikki ideat, jotka toisivat ajokyvyn mittaamiseen itsearviointiin houkuttavaa porkkanaa. [..]

Kansanedustaja Raija Vahasalo (kok) on kampanjoinut ajoneuvokohtaisesta liikennevakuutuksesta siirtymistä henkilökohtaiseen. Perusajatus on ollut se, että kuljettajathan niitä kolareita aiheuttavat, eivät autot.

[..]  Vahasalon kritiikistä saavat osansa myös työsuhdeautoilijat. Ajoneuvoon sidottu vakuutus kun ei olisi omiaan kannustamaan varovaiseen ja riskejä välttävään ajotapaan. “Kun ei itse maksa, niin ei sen tarvitse kiinnostaakaan”. Työsuhdeautoja on liikenteessä noin 9 prosenttia autokannasta, pääkaupunkiseudulla suhteellisesti enemmän.

Jarko Simanainen / Aamulehti 23.09.2006

Leave a Reply