Eduskunnassa pohdittiin innostavaa digitaalista oppimisympäristöä

Eduskunnassa tulevaisuuden työelämävalmiuksia pohtivat muun muassa Juhani Mykkänen, Linda Liukas, Tiina Korhonen, Päivi Lipponen, Raija Vahasalo, Kati Korhonen-Yrjänheikki ja Tuula Pihlajamaa. Kuva Helena Hagberg. Linkitetty. lehti.tek.fi.

Ekaluokkalaisten ohjelmointiopetus alkaa peruskouluissa syksyllä 2016. Uudenlaiselle innostavalle digitaaliselle oppimisympäristölle on tarvetta.

Ekaluokkalaisten ohjelmointiopetus alkaa peruskouluissa syksyllä 2016. Koodi2016-kirjan kirjoittajat Linda ­Liukas ja Juhani Mykkänen vakuuttavat, että opettajien ei kannata säikähtää vieraalta kuulostavaa aihetta.
– Koodauksen opettaminen on ajattelun opettamista. Se on suhteen rakentamista tietokoneeseen, ongelman rikkomista paloihin sekä mallien ja muotojen löytämistä, Liukas kiteytti marraskuun puolivälissä eduskunnassa TEKin järjestämässä aamiaistilaisuudessa.

Maailmassa lähes kaikki digitalisoituu kovaa vauhtia. Kaikista ei tule ohjelmoijia, mutta on hyvä tietää, miten ympäristö rakentuu.
– On tärkeää, että emme anna lapsille vain digitaalisia taitoja, vaan myös kyvyn luoda asioita tietokoneilla, Liukas korostaa.

[..]

TEK on mukana tukemassa Koodi2016-hanketta ja Innokas-verkostoa.

Lue lisää: www.innokas.fi ja koodi2016.fi

Lue lisää: lehti.tek.fi 08.12.2014

Leave a Reply