Pro Patria

Olen aina pohdiskellut, miten ihmiset saavat tiedon kunniamerkeistään. Tänään sekin selvisi.

Minulle tuli aamulla ystävältä tekstiviesti, jossa onniteltiin Suomen Valkoisen Ruusun 1. luokan ritaria. Ihmettelin, että mikähän käytännön pila tämäkin on. Piti kaivaa uudestaan esille aamun lehti ja lukea tarkemmin kunniamerkkisivu. Sieltä se omakin nimi löytyi.

Kunniamerkin perusteissa niitä kerrotaan jaettavan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille. Siinähän kansanedustajana yrittää parhaansa. Isänmaan ja sen kansalaisten puolesta. Kiitokseni onnittelijoille!

FacebookTwitterGoogle+LinkedInShare

3 Responses to “Pro Patria”

 1. Jami Ryyti says:

  Oppositiopoliitikko Paavo Lipponen pokkasi hallituspuolue rkp:n kädestä A.O.Freudenthal-mitalin. Ko. herra mm. kirjoitti että “alempirotuiset turaanilaiset kansat, joihin suomalaiset luetaan ovat luontaisesti kyvyttömiä johtamaan”.

  Lipponen, sdp, oli rkp:n puoluekokouksessa Vantaalla ja piti siellä hallituspuoluetta ylistävän puheen. Läpytykset oli valtaisat.
  Lähde: Hbl.

  Demarit on kovasti kiiltävän perään. Periaatteetkaan eivät silloin merkitse mitään jos niitä onkaan. Onko Lippselle edes pidetty puhuttelua?

 2. Jami Ryyti says:

  Huomasiko palstanpitäjäkään sitä, että sekä YLE että Helsingin Sanomat uutisoi Uppsalassa määrätyn suomen kielen puhumiskieltouutisen KOTIMAAN UUTISISSA!

  Paljon sitä puhutaan itsenäisyydestä,mutta kyllä se on täysin pinnallista. Henkisesti suomalaiset on kaikkea muuta kuin itsenäinen kansakunta.

 3. Laila Liukka says:

  Joudun työtehtävänäni tekemään “Kunniamerkki-show:ta” lähes koko vuoden.
  Kun olen ollut valtiolla vasta pian 4 vuotta, työtehtäväni on alusta asti tuntunut paperien pyörittämiseltä ja autonomian ajan kuolleelta byrokratia-perinteeltä.

  Nyt joulukuussa 2007 sain HAUS:n (valtion koulutuskeskus) kutsun Ritarihuoneelle Jaakko Ryhäsen joulukonserttiin. Sekoiltuani ensin – maalaistyttö kun olen – Säätytalolla ja Suomen Pankissa – pääsin viime sekunneilla ennen ovien sulkeutumista Ritarihuoneen juhlasaliin. Viiuuh!
  Kaikki ne vaakunat! Luin sukunimiä ja ihaillin vaakunoiden taidokasta loistoa.
  Silloin oivalsin, mitä kunniamerkit tarkoittavat. Ei historiaa voi vaihtaa pois.

  Vaikka en itse koskaan tule saamaan kunniamerkkiä (virkaikäni valtiolla ei riitä), arvostan sen saajia tästä edespäin. Onnea Raija!

Leave a Reply

For spam filtering purposes, please copy the number 5782 to the field below: